Voor interne besprekingen bezochten Geir Bakke (eigenaar Eulogica) en Laura de Waal (CEO NL) een week in juli het Eulogica kantoor in Engeland.

Deze week viel samen met een bijeenkomst in de regio Yorkshire van de National Association of Funeral Directors (NAFD). De NAFD bijeenkomst werd gehouden bij LBBC Technologies in Leeds, de exclusieve productiepartner voor Resomeren. David, Geir en Laura namen deel aan deze bijeenkomst.

De bijeenkomst startte met een geweldige presentatie van de algemeen directeur van LBBC Technologies, Howard Pickard. Howard legde het hele proces van resomatie zorgvuldig uit en verdreef enkele mythen rond het resomatieproces. Na de presentatie werd er een rondleiding door hun fabriek gegeven met resomators in verschillende productiestadia, klaar voor verzending naar de VS.

Water cremeren is het nieuwe alternatief voor vuur cremeren en begraven. Dit geeft mensen een nieuwe mogelijkheid, een milieuvriendelijke optie met een natuurlijk proces waarbij water wordt gebruikt in plaats van vuur.

Een uitvaart met water crematie is hetzelfde als een uitvaart met vuur crematie, tot het punt waarop het lichaam bij de naasten wordt weggehaald. Water crematie maakt gebruik van een op water gebaseerde oplossing om het natuurlijke proces, dat het lichaam aan het einde van zijn leven doormaakt, te versnellen.

Het lichaam wordt in een kist of lijkwade, van biologisch afbreekbare materialen, gelegd en vervolgens zorgvuldig in een waterkamer geplaatst. In plaats van vuur te gebruiken, combineert de water crematie een oplossing op basis van water en alkali. Deze zachte methode versnelt het natuurlijke proces dat het lichaam doormaakt aan het einde van zijn leven. Het resomatieproces duurt gemiddeld 3-4 uur en eenmaal voltooid wordt de as die overblijft (pure witte botten as) in een urn aan de familie teruggegeven, zoals gebeurt bij een vuur crematie.

Afgezien van een stiller en minder milieubelastend proces dan vuur crematie, zal het publiek geen echt verschil zien voor het uitvaartproces of het retourneren van as.

De term Resomatie is zorgvuldig gekozen met behulp van “Resoma”, wat een Grieks/Latijnse afleiding is voor “wedergeboorte van het menselijk lichaam”. Dat wil zeggen het lichaam terugbrengen naar de organische basiscomponenten en de snelle en gunstige terugkeer naar ons ecosysteem om opnieuw te worden gebruikt zoals de natuur het had bedacht. Ons lichaam leent tijdens ons leven alleen die eindige organische/anorganische bouwstenen en we moeten ze uiteindelijk teruggeven. Dit gebeurt bij water crematie net als bij natuur begraven.

Na de rondleiding door de fabriek begon de NAFD-bijeenkomst in de vergaderruimte van LBBC Technologies.