“Eulogica uitvaart software biedt een oplossing op maat en gemakkelijke leercurve zoals nergens anders”, zegt Barry Albin-Dyer, F.A. Albin & Sons Ltd.

Gedurende de vroege fases van de ontwikkeling van Eulogica uitvaart software in Engeland, had Eulogica Ltd het geluk gebruik te mogen maken van de kostbare tijd en expertise van een aantal zeer gerespecteerde mensen uit de uitvaartbranche. Hun inzicht en feedback waren van onschatbare waarde in het ontwikkelingsproces bedoeld om toonaangevende en innovatieve software te creëren, trainingen op te stellen en goede ondersteuning te geven. Dit is het verhaal van F.A. Albins and Sons Ltd over hun bijdrage aan de ontwikkeling.

Eulogica Ltd is gesitueerd aan 5 Regent Street in het centrum van Londen, hoewel de oorsprong van het bedrijf iets verder naar het noorden ligt, in Noorwegen, met een geschiedenis in het beroep van uitvaartverzorgers die al meer dan 15 jaar terug gaat. Tegenwoordig wordt de uitvaart software bij zo goed als alle uitvaarten in Noorwegen gebruikt. Naast het eenvoudig beheren van uitvaarten, beschikt het product over een flexibel agenda systeem, geavanceerde taakbeheer, netwerk en synchronisatie mogelijkheden, een volledig aanpasbaar scherm en layouts van allerlei rapporten en nog veel meer.

F.A. Albins and Sons Ltd is een van de uitvaartondernemingen die betrokken is geweest. ”Het was een hele interessante ervaring om deel uit te maken van Eulogica’s User Involvement Group”, zegt Barry Albin-Dyer, bekend door zijn boeken en TV serie en oud President van FIAT-IFTA. ”Ze handelen professioneel, en de nieuwe uitvaart software biedt de mogelijkheid tot aanpassen en een makkelijke leercurve die we nog niet ergens anders hebben gezien. Ik zelf ben geen expert op het gebied van computers, maar mijn zoon Simon is er erg goed mee en heeft enthousiast meegewerkt. Mijn bedrijf zal er zeker voordeel van hebben dit concept te gaan gebruiken”.

Jonathan Fletcher, verantwoordelijk voor financiën en werkzaam bij F.A. Albins, vervolgt; ”Deze uitvaart software zal revolutionair mijn manier van financieel beheer veranderen en rapporten creëren. Het is erg makkelijk om het analyse gedeelte te configureren en ik kan precies de rapporten maken die ik wil”.

Op de foto ziet u Gary Bakke, Marketing Directeur Eulogica Ltd.. Gary Bakke zegt: ‘Iedere uitvaart ondernemer organiseert en voert een uitvaart op zijn eigen manier uit. Hij gelooft in tijd met klanten door te brengen, om zo hun wensen te kunnen achterhalen.

“Onze ervaring en analyse van het beroep heeft duidelijk gemaakt dat elke uitvaartverzorger zijn of haar eigen manier heeft wat betreft het organiseren van een uitvaart”, zegt Gary Bakke, Marketing Directeur bij Eulogica Ltd. “Bovendien ontstaat er een trend dat uitvaarten ook steeds meer aangepast worden aan de wensen van de opdrachtgever. Onze uitvaart software is ontwikkeld als een framework, op een manier dat we nauw samen kunnen werken met een uitvaartverzorger om de uitvaart software aan te passen aan de tradities en benodigheden in hun bedrijf en gebied. Natuurlijk zijn onze lange termijn ondersteuning en onderhoud ook essentieel in ons bedrijf”.

“We willen gebruik maken van deze kans om alle deelnemers van onze User Involvement Group te bedanken”, zegt Gary Bakke. “We hebben zoveel van hen geleerd tijdens het ontwikkelen van ons product, en zij zijn de focus geweest van al onze inspanningen. Veel mensen vanuit overal in Engeland hebben ons op een of andere manier geholpen, maar in het speciaal wil ik graag noemen Michael Kenyon, Peter Kenyon, Michael Roscoe en de andere werknemers bij Arnold Funeral Service in Buckinghamshire; Barry, Simon en Jonathan Albin Dyer, Jonathan Fletcher en anderen van F. A. Albins & Sons Ltd in zuid Londen; Peter Demetriou van Demetriou & English Funeral Directors in noord Londen en natuurlijk Derek Gunningham, Austin Williams, Philip Alderwick en de rest van de de werknemers van Alderwicks en Thomas Davis uit Bristol.

”Het was een geweldige kans on onze mening te geven tijdens het ontwikkelen van het uitvaart software pakket op maat van Eulogica”, zegt Derek Gunningham. De Bristol Funeral Directors zijn vanaf het begin van het project betrokken geweest en hebben als eerste bedrijf in Engeland het nieuwe uitvaart systeem geinstalleerd.

Een kort overzicht van Eulogica’s ontwikkelingsproces ziet er zo uit:

  1. De User Involvement Group opgezet
  2. Uitvoerige analyse van het werk, benodigdheden en wensen van de uitvaartverzorgers
  3. Eerste uitvaart software ontwikkeling (prototype)
  4. Testen eerste concept
  5. Otwikkeling en installatie van beta versies
  6. Gedetailleerd testen van de uitvaart software
  7. Presentatie van versie 1.0 (NAFD Conference 2005 in Nottingham)
  8. Continu onderhoud, ondersteuningt and verdere ontwikkeling

De nieuwe uitvaart software was klaar voor gebruik vanaf september 2005, na een officiële presentatie op vrijdag de 13e in mei 2005, bij de NAFD Conference in Nottingham.

Barry Albin wil afsluiten met een verhaal en zegt, “Weet je, op een gegeven moment, toen ik een discussie had met de medewerkers van Eulogica uitvaart software, vertelde ik hem dat geen enkel programma met enige mogelijkheid beter zou kunnen zijn dan ons oude systeem met papier. Als ik bijvoorbeeld een uitvaart op een speedboat zou willen organiseren, zou je software dat niet kunnen, stelde ik. Niet lang daarna kwam Eulogica langs en liet zien hoe de software een speedboat uitvaart organiseerde, inclusief details van de haven, informatie van de schipper en een herinnering om de windsterkte na te kijken… We hebben zonder twijfel ook een heleboel lol gehad!”

U kunt Eulogica BV bereiken op 020 808 4200 of stuur een e-mail naar info@eulogica.nl.