In mei 2019 werd door de VTU (Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche) een drie daagse studiereis naar Valencia georganiseerd. De reis bestond uit veel interessante, inspirerende en gezellige activiteiten met enthousiaste ondernemers.
Een kort reisverslag en enkele foto’s vindt u hieronder.

 

Woensdag 22 mei 2019
Dag 1 – VTU studiereis Valencia

Om 07.15 uur vertrokken wij vanaf Rotterdam airport naar Valencia. Wij werden met een bus naar het hotel gebracht waarna wij in de ochtend een bezoek brachten aan uitvaartcentrum Mémora Valencia.

Na een drankje op het terras hebben wij een tweede bedrijfsbezoek gehad bij uitvaartcentrum Tanatorio Atrium Campanar.

Het waren twee interessante bedrijfsbezoeken deze dag waar je de Nederlandse uitvaart vergelijkt met de uitvaarten hier. Uitvaarten in Spanje gebeuren in 24/48 uur, de overledene ligt in een koelcel die te bekijken is door glas vanuit een familiekamer, er is geen aanname tarief, de kisten zijn rond en de as is na 3/4 uur na de crematie door de familie op te halen.

Wij hebben met elkaar een mooie inkijk gekregen in de keuken van de uitvaartondernemer in Valencia.

Na de bedrijfsbezoeken hebben wij genoten van een heerlijke Spaanse lunch, paella, aan het strand.

Het was een mooie zonnige en interessante dag die werd afgesloten met een heerlijk gezamenlijk diner.

 

Donderdag 23 mei 2019
Dag 2 – VTU studiereis Valencia

Deze dag hebben wij een bezoek gebracht aan de 3 daagse Funermostra in Valencia. Iedereen had de gelegenheid om zelf verschillende stands en contacten te bezoeken.

Tegen lunchtijd werd de Paella buiten in grote pannen voor ons klaargemaakt.

Het was de gehele dag prachtig weer waardoor een fietstour door de stad niet uit kon blijven. Met de gehele groep hebben wij een interessante fietstour van 3 uur gemaakt door de stad. De gids stopte op verschillende mooie stukken in de stad om uitleg te geven.

Na ons opgefrist te hebben zijn wij in de avond met elkaar de stad in gelopen en hebben wij een wijnproeverij met tapas gehad. Onder het genot van een drankje hebben wij een zeer gezellige avond gehad.

 

Vrijdag 24 mei 2019
Dag 3 – VTU studiereis Valencia

Afgelopen vrijdag was het alweer de laatste dag van de VTU studiereis in Valencia en zat de reis er met elkaar op.

Ondanks het iets mindere weer hebben wij ook de laatste dag leuke dingen gedaan en gezien. Wij zijn o.a. naar het aquarium geweest en hebben daarna een heerlijke lunch van tapas gegeten in het centrum. Na een wandeling door het centrum met de groep zijn wij in de avond met de bus richting Valencia airport gebracht.

Het waren drie inspirerende, gezellige en geweldige dagen die super georganiseerd waren!